ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Nokian HKPL 10 SUV 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian HKPL 10 SUV 235/60R17 106T (XL, SUV) #264396

EAN: 6419440443881
Зимни гуми Nokian HKPL 10 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 106T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
924 . 07 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от NOKIAN. Любима марка на редица клиенти в страната. Модел HKPL 10 SUV можете да поръчате от ProGumi.зимни е видът на този вид гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. R17 е маркираният диаметър за гумата. Товарен индекс - 106 (до 950 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от T (до 190 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел HKPL 10 SUV
Сезон зимни гуми
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, SUV
Доставка 7-10 дни от Германия

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително до 20 процента от разхода на гориво за вашата кола. Ако закупите гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажното пътно платно. Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автомобилни гуми цени  евтини гуми  гуми 205 55 r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки