ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Nokian HKPL 10 SUV 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian HKPL 10 SUV 275/60R20 115T (SUV) #263783

EAN: 6419440444468
Зимни гуми Nokian HKPL 10 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 115T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 115 до 1215 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
1093 . 17 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NOKIAN е компанията производител на разглежданата от вас гума. Предлаганият модел HKPL 10 SUV можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Обозначението на този модел гуми е зимни. Маркираната ширина за модела е 275. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R20. 115 (до 1215 кг) е допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от T (до 190 км/ч.). Ние може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел HKPL 10 SUV
Сезон зимни гуми
Ширина 275
Височина 60
Диаметър R20
Товарен индекс 115 (до 1215 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Индекси SUV
Доставка 7-10 дни от Германия

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 18 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автомобила също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява консумацията на гориво. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажното пътно платно. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми  нови гуми  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15