ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NOKIAN Hakka Truck Drive 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian Tyres Hakka Truck Drive 315/60R22.5 #273514

EAN: 6419440388755
Всесезонни гуми Nokian Tyres Hakka Truck Drive - Тежкотоварни Гуми ( 0 )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 0 до 45 кг
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
1033 . 52 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NOKIAN е компанията производител на разглежданата от вас гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът HAKKA TRUCK DRIVE се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена. Маркираната ширина за модела е 315. Маркираната височина за гумата е 60. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R22.5. Товарен индекс - 0 (до 45 кг). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Този модел гуми са с добри показатели за шум за този клас тяхното ниво на шум е 76 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел HAKKA TRUCK DRIVE
Ширина 315
Височина 60
Диаметър R22.5
Товарен индекс 0 (до 45 кг)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 76 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
2
76

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително до 20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автомобила също могат да окажат голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали разхода на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. За кола движеща се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: летни гуми  нови зимни гуми  автомобилни гуми  гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки