ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NOKIAN E-Truck Trailer 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian Tyres E-Truck Trailer 385/55R22.5 #273520

EAN: 6419440269887
Всесезонни гуми Nokian Tyres E-Truck Trailer - Тежкотоварни Гуми ( 0 )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 0 до 45 кг
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
968 . 38 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NOKIAN е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на много хора в България. Модел E-TRUCK TRAILER можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 385. 55 е маркираната височина за гумата. R22.5 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 0 (до 45 кг). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. C е маркировката за разход на гориво. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел E-TRUCK TRAILER
Ширина 385
Височина 55
Диаметър R22.5
Товарен индекс 0 (до 45 кг)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 17% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали разхода на гориво. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  online gumi  зимни гуми цена  летни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки