ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NOKIAN E-Truck Steer 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian Tyres E-Truck Steer 215/75R17.5 #273515

EAN: 6419440431512
Всесезонни гуми Nokian Tyres E-Truck Steer - Тежкотоварни Гуми ( 0 )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 0 до 45 кг
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 2 бр.
424 . 57 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от NOKIAN. Наложена марка на пазара. Моделът E-TRUCK STEER се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена. Маркираната ширина за модела е 215. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. R17.5 е маркираният диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 0 (до 45 кг). Сцеплението на мокро за модела е C. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел E-TRUCK STEER
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 0 (до 45 кг)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
1
70

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 18-20 процента от разхода на гориво за вашата кола. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотори цена  нови летни гуми  всесезонни гуми цена  магазини за гуми  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки