ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NOKIAN E-Truck Drive 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian Tyres E-Truck Drive 295/80R22.5 #273519

EAN: 6419440253763
Всесезонни гуми Nokian Tyres E-Truck Drive - Тежкотоварни Гуми ( 0 )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 0 до 45 кг
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 2 бр.
842 . 17 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NOKIAN е фирмата произвела тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Моделът E-TRUCK DRIVE се предлага в магазина ProGumi на супер цена. Ширина за модела е 295. 80 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркираният диаметър за гумата е R22.5. Максимално допустимият товарен индекс е 0 (до 45 кг). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. Тези гуми са сравнително тихи , като нивото на шум е 75 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел E-TRUCK DRIVE
Ширина 295
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 0 (до 45 кг)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
2
75

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 16% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Екологичното шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: всесезонни гуми цена  гуми за мотор цена  205 55 r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки