ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nexen Winguard WT1 195/65R16 104T #277816

EAN: 6945080143794
Зимни гуми Nexen Winguard WT1 - Лекотоварни Гуми ( 104T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
289 . 06 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от NEXEN. Модел WINGUARD WT1 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като зимни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 195. 65 е маркираната височина за гумата. R16 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Товарен индекс - 104 (до 900 кг). Гумите имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел WINGUARD WT1
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
B
2
72

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 17-20% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява разхода на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране и други фактори. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: мото гуми  летни гуми  нови всесезонни гуми  online gumi  автогуми цени