ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nexen Winguard Sport 2 #152298 265/35R20 99V (XL)

EAN: 8807622199080 гуми Nexen
Зимни гуми Nexen Winguard Sport 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
410 . 75 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
NEXEN е комманията производител на тази гума. Моделът WINGUARD SPORT 2 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Обозначението на този модел гуми е зимни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 265. 35 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R20. Максимално допустимия товарен индекс е 99 (до 775 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми V (до 240 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е D. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност D. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 73 dB. Ние предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел WINGUARD SPORT 2
Сезон зимни
Ширина 265
Височина 35
Диаметър R20
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
D
D
2
73

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми определено ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи до 17-20% от разхода на гориво за вашата кола.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното каране ще намали консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокро пътно платно. При кола движеща се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови летни гуми  зимни гуми цена  автогуми цени  гуми за мотор 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi