ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Nexen Winguard Ice Plus 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nexen Winguard Ice Plus 245/45R19 102T (XL) #276816

EAN: 8807622106842
Зимни гуми Nexen Winguard Ice Plus - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 102T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
570 . 62 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя NEXEN. Една от наложените компании на пазара. Моделът WINGUARD ICE PLUS може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Този модел е подходящ ако търсите да поръчате зимни гуми. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 245. 45 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R19. Разрешеният товарен индекс е 102 (до 850 кг). Скоростният индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. E е индексът за сцепление на мокро за гумата. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел WINGUARD ICE PLUS
Сезон зимни гуми
Ширина 245
Височина 45
Диаметър R19
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
E
2
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако притежавате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също оказват сериозно влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране от водача. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокро пътно платно. При лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: бг гуми  205 55r16  нови автогуми 

Този сайт използва бисквитки