ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN WG SPORT 2 SUV XL 235/60R18 107H (TL, XL, SUV, WG, M+S) #252473

EAN: 8807622114496
Зимни гуми NEXEN WG SPORT 2 SUV XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
215 . 85 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от NEXEN. Една от познатите фирми на пазара. Модел WG SPORT 2 SUV XL можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi супер цена. Тези гуми са маркирани от производителя като зимни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 235. 60 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R18. Товарен индекс - 107 (до 975 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Този модел гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел WG SPORT 2 SUV XL
Сезон зимни гуми
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, SUV, WG, M+S
Тежест 12.777
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват около 15% от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Екологичното шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  всесезонни гуми цена  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки