ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NEXEN WG-SPORT 2 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN WG-SPORT 2 275/35R19 100W (TL, XL, FR, WG, 10PR, M+S, 3PMSF) #160560

EAN: 8807622190568
Зимни гуми NEXEN WG-SPORT 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100W )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
401 . 92 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е NEXEN. Модел WG-SPORT 2 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.Тези гуми са от тип зимни. Ширина на модела е 275. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 35. Отбелязания диаметър за гумата е R19. 100 (до 800 кг) е допустимия товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е W (до 270 км/ч.). D е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. 68 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние може да направим доставката за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел WG-SPORT 2
Сезон зимни гуми
Ширина 275
Височина 35
Диаметър R19
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 68 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR, WG, 10PR, M+S, 3PMSF
Тежест 13.25
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
D
1
68

Легенда

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 20% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако имате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  всесезонни гуми  зимни гуми цени