ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NEXEN ROADIAN MTX RM7 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN ROADIAN MTX RM7 315/70R17 121/118Q #251634

EAN: 8807622106187
Летни гуми NEXEN ROADIAN MTX RM7 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 118Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 118 до 1320 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
462 . 31 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от NEXEN. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът ROADIAN MTX RM7 може да закупите от ProGumi.Тези гуми са от тип летни и са предпочитан избор сред много клиенти. Ширина за модела е 315. Маркираната височина за гумата е 70. R17 е отбелязания диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 118 (до 1320 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е Q (до 160 км/ч.). Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел ROADIAN MTX RM7
Сезон летни гуми
Ширина 315
Височина 70
Диаметър R17
Товарен индекс 118 (до 1320 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Тежест 35.06
Доставка 2 дни
видео клип

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 16% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Когато притежавате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с влажен асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автомобилни гуми  online gumi  зимни гуми  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки