ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NEXEN ROADIAN CT8 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nexen Roadian CT8 235/65R16 115R (8PR, 18PR) #224918

EAN: 6945080138028
Летни гуми Nexen Roadian CT8 - Лекотоварни Гуми ( 113R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 113 до 1150 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
253 . 32 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е производителят на тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът ROADIAN CT8 може да закупите от магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 235. Маркираната височина за гумата е 65. R16 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 115 (до 1215 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс за модела R (до 170 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел ROADIAN CT8
Сезон летни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 113 (до 1150 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Индекси 8PR, 18PR
Тежест 14.40
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
A
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Когато купите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 17-20% от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Екологичното каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. При автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: всесезонни гуми цени  гуми за мотори цена  205 55r16  гуми 195 65 r15