ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
NEXEN ROADIAN CT8 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN ROADIAN CT8 #154388 165R13 91/89R (6PR)

EAN: 6945080138066 Гуми за бус Nexen
Летни гуми NEXEN ROADIAN CT8 - Лекотоварни Гуми ( 89R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 89 до 580 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
119 . 98 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
NEXEN е производителя на тази гума. Моделът ROADIAN CT8 може да закупите от магазина за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е от вид: летни. Маркираната ширина за модела е 165. R13 е отбелязания диаметър за гумата. Товарен индекс - 89 (до 580 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите R (до 170 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро B. D е маркировката за разход на гориво. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел ROADIAN CT8
Сезон летни
Ширина 165
Диаметър R13
Товарен индекс 89 (до 580 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Индекси 6PR
Тежест 7.95
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
B
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително до 20% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при кола движеща се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно при нас: зимни гуми  гуми цена  гуми 205 55 r16  летни гуми цена 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi