ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN Roadian AT 4X4 265/75R16 123/120 (TL, AT, M+S) #160858

EAN: 8807622190322
Летни гуми NEXEN Roadian AT 4X4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 120 )
Сезон летни летни
Товарен индекс 12 до 63 кг
Скоростен индекс 0
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
269 . 53 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание

Тази гума е произведена от NEXEN. Моделът ROADIAN AT 4X4 се предлага от онлайн магазина ProGumi.Тези гуми са класифицирани от вид летни. Ширина на модела е 265. 75 е маркираната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата е R16. Максимално допустимия товарен индекс е 12 (до 63 кг). Гумите имат скоростен индекс 0, като това ги прави много добри за техния клас. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е D. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Този моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 73 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.

Характеристики
Производител NEXEN
Модел ROADIAN AT 4X4
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 12 (до 63 кг)
Скоростен индекс 0
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, AT, M+S
Тежест 21.48
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
2
73

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокро пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

 

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: гуми за мотор  гуми  205 5516  автогуми