ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NEXEN RO-M/T M+S 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN RO-M/T M+S 235/85R16 120/116Q (10PR) #159717

Летни гуми NEXEN RO-M/T M+S - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 116Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 116 до 1250 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
304 . 72 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много хора в България. Моделът RO-M/T M+S може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена.Този модел може да е правилния избор ако търсите да поръчате летни гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 235. 85 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R16. Допустимия товарен индекс е 116 (до 1250 кг). Скоростния индекс за модела Q (до 160 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум тяхното ниво на шум е 74 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел RO-M/T M+S
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 85
Диаметър R16
Товарен индекс 116 (до 1250 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Шум 74 dB
Индекси 10PR
Тежест 20.27
Доставка 2 дни
евро етикет
B
74

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Когато притежавате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 15 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Екологичното шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокро пътно платно. Разликата между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране и други фактори. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми цени  нови зимни гуми