ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NEXEN RO-HTX RH5 M+S 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN RO-HTX RH5 M+S 225/70R15 100S (4PR, 10PR) #158630

EAN: 8807622313707
Летни гуми NEXEN RO-HTX RH5 M+S - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
175 . 03 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е комманията производител на тази гума. Известна фирма в света на гумите. Модел RO-HTX RH5 M+S можете да поръчате от сайта ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като летни. Ширина на модела е 225. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. R15 е маркирания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 100 (до 800 кг). Тези гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е D. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност D. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха нивото на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел RO-HTX RH5 M+S
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Индекси 4PR, 10PR
Тежест 12.90
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
D
69

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 18-20% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако имате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране. При автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми  гуми за мотори цена  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15