ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NEXEN RO-HTX RH5 M+S 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN RO-HTX RH5 M+S 225/75R16 108S (XL, 4PR, 10PR) #157796

EAN: 8807622313301
Летни гуми NEXEN RO-HTX RH5 M+S - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
198 . 92 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е производителя на тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Модел RO-HTX RH5 M+S можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.летни е вида на гумите. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 225. 75 е маркираната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R16. Разрешения товарен индекс е 108 (до 1000 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми S (до 180 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел RO-HTX RH5 M+S
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, 4PR, 10PR
Тежест 14.20
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
C
70

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако изберете гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрия асфалт. Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране и други фактори. Например за кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми цени  195 65r15  всесезонни гуми цена  нови зимни гуми