ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NEXEN RO-HT M+S 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN RO-HT M+S 215/75R15 100S (4PR, 10PR) #158574

EAN: 8807622454608
Летни гуми NEXEN RO-HT M+S - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
156 . 95 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е производителя на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът RO-HT M+S може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Този модел може да е походящ за вас ако търсите летни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 215. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. R15 е маркирания диаметър за гумата. 100 (до 800 кг) е допустимия товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е S (до 180 км/ч.). D е индекса за сцепление на мокро за гумата. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел RO-HT M+S
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Индекси 4PR, 10PR
Тежест 12.36
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
70

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 17-20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: всесезонни гуми  гуми за мотори цена  205 55 r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки