ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN NBLUE 4 SEASON 215/60R16 95H (TL) #170607

*
EAN: 8807622186233
Всесезонни гуми NEXEN NBLUE 4 SEASON - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95H )
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
174 . 32 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е комманията производител на тази гума. Известна фирма в света на гумите. Модел NBLUE 4 SEASON можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 215. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. R16 е отбелязания диаметър за гумата. 95 (до 690 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс е сред най-добрите H (до 210 км/ч.) за този клас гуми. B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност C. 69 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел NBLUE 4 SEASON
Сезон всесезонни гуми
Ширина 215
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Индекси TL
Тежест 9.28
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 17 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Когато изберете гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали разхода на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокро пътно платно. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: нови всесезонни гуми  мото гуми  гуми 205 55 r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки