ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NEXEN N'Priz RH7 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N'Priz RH7 235/70R17 107 (H) #159739

EAN: 8807622496707
Летни гуми NEXEN N'Priz RH7 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107 )
Сезон летни летни
Товарен индекс 10 до 60 кг
Скоростен индекс 7
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
188 . 65 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е фирмата произвела тази гума. Наложена марка на пазара. Модел N'PRIZ RH7 можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Този модел гуми са летни. Ширина на модела е 235. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. R17 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 10 (до 60 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс е сред най-добрите 7 за този клас гуми. B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност C. Разглеждания от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N'PRIZ RH7
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 70
Диаметър R17
Товарен индекс 10 (до 60 кг)
Скоростен индекс 7
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Индекси H
Тежест 23.32
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
70

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 16% от консумацията на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви даде значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажния асфалт. Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  гуми онлайн  зимни гуми  летни гуми