ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NEXEN N FERA SU4 XL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N FERA SU4 XL 205/45R17 88W (TL, XL) #170542

*
EAN: 8807622169519
Летни гуми NEXEN N FERA SU4 XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
138 . 81 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от NEXEN. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът N FERA SU4 XL може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Тези гуми са от тип летни и са любим избор сред много наши клиенти. Маркираната ширина на гумата за модела е 205. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 45. R17 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 88 (до 560 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е W (до 270 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Разглеждания от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N FERA SU4 XL
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 45
Диаметър R17
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 8.48
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Когато притежавате гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Гумите оказват около 18-20 процента от разхода на гориво при вашата кола.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали потреблението на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. При кола движеща се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автомобилни гуми  195 65r15  всесезонни гуми цени  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки