ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NEXEN N FERA SU1 XL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N FERA SU1 XL 205/60R16 96H #276801

EAN: 8807622211126
гуми NEXEN N FERA SU1 XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
170 . 07 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е производителят на тази гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът N FERA SU1 XL може да закупите от сайта ProGumi.Тези гуми са от тип летни. Маркираната ширина за модела е 205. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 60. Маркираният диаметър за гумата е R16. 96 (до 710 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите H (до 210 км/ч.) за този клас гуми. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. A е маркировката за разход на гориво. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 70 dB. Ние можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви осигури много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. На гумите се дължи до 16 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Икономията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цени  нови всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки