ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N FERA SPORT XL 225/40R18 92Y (XL) #170637

EAN: 8807622103674
Летни гуми NEXEN N FERA SPORT XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( L )
Сезон летни летни
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
146 . 55 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е комманията производител на тази гума. Една от популярните конмании на пазара. Моделът N FERA SPORT XL се предлага от ProGumi.Този модел е подходящ за вас ако търсите да закупите летни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 225. 40 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R18 е отбелязания диаметър за гумата. Товарен индекс - 92 (до 630 кг). Скоростния индекс за модела Y (до 300 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност D. Тези гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N'FERA SPORT
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 40
Диаметър R18
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Индекси XL
Тежест 9.92
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Когато закупите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 18% от разхода на гориво при вашата кола.

Енергийно ефективното шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. За кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  магазини за гуми  зимни гуми цени  нови летни гуми 

Този сайт използва бисквитки