ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N'FERA SPORT SUV XL 255/45R20 105W (TL, XL, SUV, M+S) #249228

EAN: 8807622203190
Летни гуми NEXEN N'FERA SPORT SUV XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
324 . 10 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е производителя на тази гума. Една от наложениете фирми на пазара. Модел N'FERA SPORT SUV XL можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Този модел гуми са летни и са изключително добър избор при много клиенти. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 255. 45 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата е R20. Товарен индекс - 105 (до 925 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N'FERA SPORT SUV XL
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, SUV, M+S
Тежест 13.493
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 19 процента от разхода на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви позволи много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране от водача. При лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: летни гуми  зимни гуми  автогуми  нови гуми за мотори 

Този сайт използва бисквитки