ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Nexen N'Fera Sport 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N'FERA Sport 215/40R18 89Y (TL, XL) #275504

EAN: 8807622203091
Летни гуми NEXEN N'FERA Sport - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 89Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 89 до 580 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
202 . 40 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е компанията производител на тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът N'FERA SPORT се предлага от ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като летни. Ширина за модела е 215. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 40. R18 е отбелязаният диаметър за гумата. 89 (до 580 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. Маркировката за разхода на гориво е D. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N'FERA SPORT
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 40
Диаметър R18
Товарен индекс 89 (до 580 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 8.86
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
B
2
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Гумите оказват приблизително 17 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Когато притежавате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автомобила също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми  всесезонни гуми цени  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки