ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Nexen N'Fera Sport 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N'FERA Sport 215/35R18 84Y (XL, FR) #275502

EAN: 8807622203008
Летни гуми NEXEN N'FERA Sport - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 84Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 84 до 500 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
210 . 97 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя NEXEN. Една от наложените фирми на пазара. Моделът N'FERA SPORT може да закупите от онлайн магазина ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Ширината на модела е 215. 35 е маркираната височина за гумата. R18 е маркираният диаметър за гумата. 84 (до 500 кг) е допустимият товарен индекс. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е Y (до 300 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. D е маркировката за разход на гориво. Този модел гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 72 dB. Ние предлагаме модел с доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N'FERA SPORT
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 35
Диаметър R18
Товарен индекс 84 (до 500 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FR
Тежест 8.55
Доставка 2 дни
видео клип

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 18% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното каране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Например при автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми цена  205 55r16  online gumi  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки