ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Nexen N'Fera Sport 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N'FERA Sport 235/65R17 104 (H) #194500

Летни гуми NEXEN N'FERA Sport - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104 )
Сезон летни летни
Товарен индекс 10 до 60 кг
Скоростен индекс 4
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
175 . 59 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от NEXEN. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът N'FERA SPORT може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Тези гуми са от тип летни и са популярен избор сред много наши клиенти. Ширината на модела е 235. Отбелязаната височина за гумата е 65. R17 е маркираният диаметър за гумата. 10 (до 60 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми 4. B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N'FERA SPORT
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 10 (до 60 кг)
Скоростен индекс 4
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Индекси H
Тежест 13.00
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
B
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви позволи значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 15% от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: летни гуми цена  зимни гуми  автогуми  гуми за мотори цена