ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N FERA RU1 225/60R18 100W (TL) #170677

*
EAN: 8807622305405
Летни гуми NEXEN N FERA RU1 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
201 . 41 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя NEXEN. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът N FERA RU1 се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Тези гуми са от тип летни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 225. 60 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязания диаметър за гумата е R18. Товарен индекс - 100 (до 800 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Тази гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N'FERA RU1
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 12.013
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Когато купите гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Енергийно ефективното шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  нови гуми  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки