ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Nexen N'FERA RU1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N'FERA RU1 255/65R17 114H (TL, XL, M+S) #158335

EAN: 8807622471605
Летни гуми NEXEN N'FERA RU1 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 114H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 114 до 1180 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
198 . 97 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е комманията производител на тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът N'FERA RU1 се предлага от сайта ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е от тип: летни. Ширина на модела е 255. 65 е маркираната височина за гумата. R17 е маркирания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 114 (до 1180 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите H (до 210 км/ч.) за този клас гуми. Показателя за сцепление на мокро е C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Този моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N'FERA RU1
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 114 (до 1180 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, M+S
Тежест 13.99
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
C
2
71

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 15 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

Енергийно ефективното (екологично) каране намалява консумацията на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрия асфалт. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  гуми 205 55 r16  нови гуми  нови зимни гуми