ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N FERA PRIMUS XL 235/50R17 100W (TL, XL) #170700

EAN: 8807622103032
Летни гуми NEXEN N FERA PRIMUS XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
206 . 88 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е комманията производител на тази гума. Една от познатите фими на пазара. Моделът N FERA PRIMUS XL може да закупите от онлайн магазина ProGumi.летни е обозначението на този модел гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 235. Маркираната височина за гумата е 50. R17 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 100 (до 800 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите W (до 270 км/ч.) за този клас гуми. Сцеплението на мокро за модела е A. Маркировката за разходът на гориво е B. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N FERA PRIMUS XL
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 50
Диаметър R17
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 10.69
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: евтини гуми  гуми 205 55 r16  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки