ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Nexen N'Fera Primus 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N'FERA Primus 245/40R17 XL (TL, XL) #160125

EAN: 8807622102929
Летни гуми NEXEN N'FERA Primus - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95L )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
198 . 85 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е производителят на тази гума. Моделът N'FERA PRIMUS се предлага в магазина ProGumi.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите да поръчате летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 245. Маркираната височина за гумата е 40. Отбелязаният диаметър за гумата е R17. Моделът гуми има скоростен индекс от L (до 120 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е A. C е маркировката за разход на гориво. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N'FERA PRIMUS
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 40
Диаметър R17
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 9.44
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
A
1
69

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 15% от разхода на гориво за вашата кола. Когато закупите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това маркира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: нови автомобилни гуми  нови гуми  205 5516  гуми 195 65 r15