ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Nexen N'blue Premium 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N'BLUE PREMIUM 195/65R15 91T (TL) #190017

EAN: 8807622343001
Летни гуми NEXEN N'BLUE PREMIUM - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
93 . 58 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от NEXEN. Една от познатите фирми на пазара. Предлаганият модел N'BLUE PREMIUM можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Тези гуми са от тип летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 195. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата е R15. Товарен индекс - 91 (до 615 кг). Скоростният индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност B. Тези гуми са сравнително тихи за този клас , като нивото на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N'BLUE PREMIUM
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 8.08
Доставка 2 дни
евро етикет
B
B
2
69

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват около 16% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране и други фактори. За кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: гуми за мотори цена  online gumi  205 55 r16  нови автогуми