ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NEXEN N'BLUE HD PLUS 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N'BLUE HD PLUS 205/55R15 88V (4PR, 10PR) #263380

Летни гуми NEXEN N'BLUE HD PLUS - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
143 . 31 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е NEXEN. Моделът N'BLUE HD PLUS може да закупите от сайта за гуми ProGumi.летни е маркировката на гумите. Маркираната ширина за модела е 205. 55 е маркираната височина за гумата. R15 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 88 (до 560 кг) е допустимият товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N'BLUE HD PLUS
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 55
Диаметър R15
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси 4PR, 10PR
Тежест 8.87
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
E
B
2
70

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 18-20% от разхода на гориво при вашата кола. Когато купите гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Екологичното шофиране намалява разхода на гориво.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми цена  мото гуми  205 55r16  195 6515