ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NEXEN N'BLUE HD PLUS 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N'BLUE HD PLUS 145/65R15 72T (4PR, 10PR) #263108

Летни гуми NEXEN N'BLUE HD PLUS - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 72T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 72 до 355 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
92 . 83 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от NEXEN. Наложена марка на пазара. Моделът N'BLUE HD PLUS може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Този модел е подходящ ако търсите летни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 145. 65 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R15. 72 (до 355 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. E е маркировката за разход на гориво. 68 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние можем да извършим доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N'BLUE HD PLUS
Сезон летни гуми
Ширина 145
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 72 (до 355 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 68 dB
Ниво на шум B
Индекси 4PR, 10PR
Тежест 5.88
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
E
C
2
68

Легенда

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 17-20% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако поръчате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми  гуми за мотори цена  гуми 205 55 r16  195 65 r15