ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NEXEN N'BLUE HD PLUS 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N'BLUE HD PLUS 175/60R16 82H #155764

EAN: 8807622101090
Летни гуми NEXEN N'BLUE HD PLUS - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
106 . 97 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е фирмата произвела тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Предлагания модел N'BLUE HD PLUS можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Тези гуми са летни. Отбелязаната от производителя ширина е 175. 60 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата е R16. 82 (до 475 кг) е допустимия товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. C е маркировката за разход на гориво. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 65 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N'BLUE HD PLUS
Сезон летни гуми
Ширина 175
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 65 dB
Тежест 6.83
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
65

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви позволи по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Гумите оказват около 17 процента от разхода на гориво за вашата кола.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  бг гуми  зимни гуми цена  летни гуми цени