ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
NEXEN N'BLUE HD PLUS 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N'BLUE HD PLUS 155/60R15 74T #154227

EAN: 8807622101366
Летни гуми NEXEN N'BLUE HD PLUS - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 74T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 74 до 375 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
81 . 44 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
NEXEN е фирмата произвела тази гума. Модел N'BLUE HD PLUS можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.летни е маркировката на този вид гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 155. 60 е отбелязаната височина за гумата. R15 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Допустимия товарен индекс е 74 (до 375 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите T (до 190 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Този модел гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 64 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N'BLUE HD PLUS
Сезон летни
Ширина 155
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 74 (до 375 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 64 dB
Тежест 5.56
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
64

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 15-20% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Когато притежавате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали консумацията на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми цена  гуми за мотори цена  205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi