ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NEXEN N BLUE 4SEASON VAN 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN N BLUE 4SEASON VAN 235/65R16 121R (TL, 10PR, M+S, 3PMSF) #275028

DOT’23
EAN: 8807622216367
Всесезонни гуми NEXEN N BLUE 4SEASON VAN - Лекотоварни Гуми ( 121R )
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
252 . 01 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NEXEN е производителят на тази гума. Моделът N BLUE 4SEASON VAN може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Обозначението на гумите е всесезонни. Ширина за модела е 235. Маркираната височина за гумата е 65. R16 е маркираният диаметър за гумата. 121 (до 1450 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за този модел гуми е R (до 170 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за този клас тяхното ниво на шум е 73 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел N BLUE 4SEASON VAN
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, 10PR, M+S, 3PMSF
Тежест 16.59
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате автомобил и ползвате висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 17-20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотори  гуми цени  205 55 r16  автогуми цени