ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Nankang SP7 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nankang SP7 305/50R20 120H (RFD, MFS) #64115

EAN: 4712487548147
Летни гуми Nankang SP7 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 120H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 120 до 1400 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
419 . 28 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NANKANG е производителя на тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът SP7 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са от тип летни и са изключително добър избор сред много клиенти. Отбелязаната от производителя ширина е 305. Маркираната височина за гумата е 50. R20 е маркирания диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 120 (до 1400 кг). Тези гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Маркировката за разходът на гориво е E. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител NANKANG
Модел SP7
Сезон летни гуми
Ширина 305
Височина 50
Диаметър R20
Товарен индекс 120 (до 1400 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Ниво на шум A
Опции С борд
Индекси RFD, MFS
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
B
1
72

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 17-20 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Ако изберете гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното каране намалява разхода на гориво. Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране от водача. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: нови гуми  гуми 205 55 r16  автогуми