ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Nankang N889 M/T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nankang N889 M/T 305/70R16 118Q (OWL, M/T, POR) #218596

EAN: 4712487539343
Летни гуми Nankang N889 M/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 118Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 118 до 1320 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
431 . 78 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя NANKANG. Моделът N889 M/T може да закупите от сайта ProGumi.Гумите са отбелязани като летни. Ширина за модела е 305. Отбелязаната височина за гумата е 70. R16 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 118 (до 1320 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Q (до 160 км/ч.). Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител NANKANG
Модел N889 M/T
Сезон летни гуми
Ширина 305
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 118 (до 1320 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси OWL, M/T, POR
Доставка 7-10 дни от Германия

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около до 20% от разхода на гориво при вашата кола. Ако изберете гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми  гуми цена  205 5516  летни гуми