ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin XTE3 #152561 385/65R22.5 160J (TL)

EAN: 3528701625270 Гуми за камион Michelin
Всесезонни гуми Michelin XTE3 - Тежкотоварни Гуми ( 160J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 160 до 4500 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
1302 . 75 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
MICHELIN е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от популярните конмании на пазара. Моделът XTE3 се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена.всесезонни е маркировката на този вид гуми. Маркираната ширина за модела е 385. Маркираната височина за гумата е 65. R22.5 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Разрешения товарен индекс е 160 (до 4500 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс J (до 100 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 0.00 е дълбочината на грайфера в мм. Макрираното препоръчително налягане за модела е 0.00. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител MICHELIN
Модел XTE3
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 385
Височина 65
Диаметър R22.5
Товарен индекс 160 (до 4500 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Индекси TL
Брой платове 20
Конструкция Radiaal
Дълбочина на грайфер мм 0.00
Единичен товарен капацитет 4500.00
Сдвоен товарен капацитет 0.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос ремарке - Truck
Тежест 75.26
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
B

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви позволи значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 15% от консумацията на гориво за вашата кола.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокро пътно платно. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми  нови гуми  205 5516  летни гуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi