ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN XTA2 ENERGY 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin XTA2 ENERGY 275/70R22.5 152J #275927

Всесезонни гуми Michelin XTA2 ENERGY - Тежкотоварни Гуми ( 152J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 152 до 3550 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 1 бр.
1394 . 81 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя MICHELIN. Една от познатите фирми на пазара. Предлаганият модел XTA2 ENERGY можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 275. Отбелязаната височина за гумата е 70. R22.5 е маркираният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 152 (до 3550 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от J (до 100 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. C е маркировката за разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум за този клас нивото на шум е 69 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител MICHELIN
Модел XTA2 ENERGY
Ширина 275
Височина 70
Диаметър R22.5
Товарен индекс 152 (до 3550 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
1
69

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви позволи много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18-20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране и други фактори. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: гуми онлайн  205 55 r16  автогуми цена