ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN XDW ICE GRIP 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN XDW ICE GRIP 305/70R22.5 152/148L #159402

EAN: 3528701109459
Всесезонни гуми MICHELIN XDW ICE GRIP - Тежкотоварни Гуми ( 148L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 148 до 3159 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 1 бр.
468 . 80 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя MICHELIN. Една от познатите фими на пазара. Моделът XDW ICE GRIP може да закупите от магазина ProGumi.Този модел гуми са от тип всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 305. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. R22.5 е отбелязания диаметър за гумата. Товарен индекс - 148 (до 3159 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е L (до 120 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. C е маркировката за разход на гориво. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 67 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Приложение магистрална
Производител MICHELIN
Модел XDW ICE GRIP
Сезон всесезонни
Ширина 305
Височина 70
Диаметър R22.5
Товарен индекс 148 (до 3159 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 67 dB
Ниво на шум A
Ос предни - Truck
Тежест 56.08
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
1
67

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако притежавате гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 19 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали консумацията на гориво. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: гуми за мотори  гуми онлайн  205 5516  автомобилни гуми цени