ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN XDE2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN XDE2 215/75R17.5 M #246659

Всесезонни гуми MICHELIN XDE2 - Тежкотоварни Гуми ( M )
Сезон всесезонни всесезонни
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 3 бр.
346 . 16 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е MICHELIN. Една от популярните конмании на пазара. Моделът XDE2 се предлага от онлайн магазина ProGumi.Този модел може да е походящ за вас ако търсите да поръчате всесезонни гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 215. Отбелязаната височина за гумата е 75. Отбелязания диаметър за гумата е R17.5. Тези гуми имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.). Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Приложение магистрална
Производител MICHELIN
Модел XDE2
Сезон всесезонни
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Ос ремарке - Truck
Тежест 24.00
Доставка 2 дни
видео клип

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако купите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 20% от разхода на гориво за вашата кола.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми цени  гуми цени  205 55r16  нови летни гуми