ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin X WORKS D 13/80R22.5 156/150K (TL) #152574

EAN: 3528701758572
Всесезонни гуми Michelin X WORKS D - Тежкотоварни Гуми ( 150K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 0 бр.
1354 . 97 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от MICHELIN. Любима марка на редица клиенти в страната. Модел X WORKS D можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Този модел може да е походящ за вас ако търсите да закупите всесезонни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 13. Отбелязания диаметър за гумата е R22.5. 150 (до 3350 кг) е товарния индекс за модела. Гумите имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност C. 0.00 е размера на дълбочината на грайфера. Препоръчителното налягане за гумата е 0.00. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител MICHELIN
Модел X WORKS D
Предназначение On / off
Сезон всесезонни
Ширина 13
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Конструкция Radiaal
Дълбочина на грайфер мм 0.00
Единичен товарен капацитет 4000.00
Сдвоен товарен капацитет 3350.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос задни - Truck
Тежест 73.49
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
B
2
74

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Гумите оказват до 19% от консумацията на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрия асфалт. Например за превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автомобилни гуми  нови гуми  зимни гуми цена  летни гуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi