ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN X MULTI Z 215/75R17.5 TL 126/T (TL, -) #156944

Всесезонни гуми MICHELIN X MULTI Z - Тежкотоварни Гуми ( 126T )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 126 до 1700 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 1 бр.
548 . 81 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е комманията производител на тази гума. Моделът X MULTI Z може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите да поръчате всесезонни гуми. Ширина за модела е 215. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. R17.5 е маркирания диаметър за гумата. 126 (до 1700 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност D. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 68 dB. Ние може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител MICHELIN
Модел X MULTI Z
Сезон всесезонни
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 126 (до 1700 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 68 dB
Индекси TL, -
Ос предни - Truck
Тежест 23.57
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
B
68

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 19% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно при нас: мото гуми  летни гуми цена  нови всесезонни гуми  гуми цени  автогуми