ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin X MULTI D 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin X MULTI D 215/75R17.5 126L #269280

Всесезонни гуми Michelin X MULTI D - Тежкотоварни Гуми ( 126L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 126 до 1700 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
676 . 48 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е производителят на тази гума. Предпочитана марка на много клиенти в страната. Предлаганият модел X MULTI D можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi. Отбелязаната от производителя ширина е 215. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R17.5. 126 (до 1700 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс L (до 120 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Този моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител MICHELIN
Модел X MULTI D
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 126 (до 1700 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
C
1
69

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

На гумите се дължи приблизително 15-20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако изберете гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното каране намалява потреблението на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: магазини за гуми  гуми 205 55 r16  автомобилни гуми