ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin X MULTI D 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin X MULTI D 215/75R17.5 126/124M (TL, M+S, 3PMSF) #144384

EAN: 3528703466376
Всесезонни гуми Michelin X MULTI D - Тежкотоварни Гуми ( 124M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 124 до 1600 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
591 . 09 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е MICHELIN. Моделът X MULTI D се предлага от онлайн магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като всесезонни. Маркираната ширина за модела е 215. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. R17.5 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 124 (до 1600 кг) е разрешеният товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. Ширината на гумата в мм е 216. Гумата има 775 външен диаметър. Гумата има 2350 обиколка. Грайферите имат дълбочина от 0.00 Този модел гума има препоръчително налягане от 0.00. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител MICHELIN
Модел X MULTI D
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 124 (до 1600 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Индекси TL, M+S, 3PMSF
Конструкция Radiaal
Позволени размери на джанта 6.75
Гуми Ширина мм 216
Външен диаметър мм 775
Обиколка мм 2350
Дълбочина на грайфер мм 0.00
Препоръчителен размер на джантата 6.00
Единичен товарен капацитет 1700.00
Сдвоен товарен капацитет 1600.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос задни - Truck
Тежест 23.25
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
D
C

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около до 20% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Когато закупите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното (екологично) каране намалява потреблението на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране от водача. При автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: нови автомобилни гуми  всесезонни гуми  зимни гуми