ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN SPORT 4 ZP XL 275/40R20 102Y (TL, XL, RFT, ZP) #249303

EAN: 3528700450651
Летни гуми MICHELIN SPORT 4 ZP XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 102Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
540 . 62 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е производителя на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът PS4XLZP се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.летни е обозначението на този модел гуми. Ширина за модела е 275. 40 е маркираната височина за гумата. R20 е отбелязания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 102 (до 850 кг). Тези гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е C. C е маркировката за разход на гориво. 69 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние предлагаме модел с доставка за 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел SPORT 4 ZP XL
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 40
Диаметър R20
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума, Runflat
Индекси TL, XL, RFT, ZP
Тежест 15.894
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 20% от разхода на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви позволи по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата незабавно върху влажното пътно платно. За кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми цени  всесезонни гуми цени  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки