ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN SPORT 4 SUV * XL 245/50R19 105W #248674

EAN: 3528703560616
гуми MICHELIN SPORT 4 SUV * XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 2 бр.
487 . 81 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е MICHELIN. Наложена марка на пазара. Моделът PS4SUV*XL може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Маркировката на този модел гуми е летни. Ширината на модела е 245. 50 е отбелязаната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата е R19. 105 (до 925 кг) е товарният индекс за модела. Моделът гуми има скоростен индекс от W (до 270 км/ч.). A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е A. Тези гуми са сравнително тихи нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 6-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 15-20% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Когато изберете гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  205 55 r16  евтини гуми  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки